Cautare

7519 de rezultate pentru "persoane fizice" (2.96 secunde)
Apicultorii vor putea obtine din acest an finantare din fonduri UE, prin Programul National Apicol, pentru actiuni precum achizitia de familii de albine, daca sunt organizati in forme asociative si detin un atestat care sa confirme ca au o pregatire profesionala in domeniu.Programului National Apicol este finantat in proportie de pana la 50% din fonduri UE."Beneficiarii Programului sunt apicultorii, persoane fizice, persoane fizice autorizate sau juridice, organizati in asociatii de crescatori de albine, uniuni apicole, cooperative sau grupuri de producatori, constituite conform legislatiei in vigoare", se arata intr-un proiect de hotarare de Guvern, postat pe site-ul Ministerului Agriculturii.Fondurile UE sunt disponibile pentru finantarea tratamentului de combatere a varoozei, o boala a albinelor, inclusiv prin metode ecologice, si pentru refacerea septelului apicol, prin achizitia de matci, roi la pachet, roi pe faguri si familii de albine.Activitatile finantate prin Programul National Apicole trebuie sa fie diferite de cele prevazute deja in programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), prin care sunt sprijinite, de exemplu, investitiile in stupine sau cercetarea in domeniu.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala, pentru a veni in sprijinul contribuabililor persoane fizice in indeplinirea obligatiilor declarative pentru anul fiscal 2007, va trimite prin posta, in perioada 7-17 aprilie, plicurile cuprinzand formularul "Declaratie privind veniturile realizate", ghidul de completare, scrisoarea adresata contribuabililor, precum si plicul destinat trimiterii declaratiei de venit de catre contribuabili catre organul fiscal in raza caruia isi are domiciliul.
Astfel, conform situatiei intocmite la nivelul DGFPJ, in cursul anul 2007, 5.974 de contribuabili, atat persoane fizice, cat si juridice, au platit in contul "primei inmatriculari" nu mai putin de 13,2 milioane de lei.
Persoanele fizice autorizate, intreprinderile familiale si intreprinderile individuale se vor inregistra la oficiile Registrului Comertului, in trei zile lucratoare de la depunerea cererii, potrivit unui act normativ al guvernului.Pana in prezent, aceste categorii de intreprinzatori obtineau autorizatiile de la primarii, codul unic de inregistrare de la Registrul Comertului si, ulterior, se inscriau in evidentele administratiei financiare.
Obiectivul principal al programului adresat comerciantilor si prestatorilor de servicii de piata il constituie sprijinirea operatorilor economici, societati comerciale, societati cooperative, persoane fizice autorizate sa desfasoare activitati economice in mod independent prin facilitarea accesului la achizitionarea de masini, utilaje, instalatii de lucru, mijloace moderne de evidenta a gestiunii si promovarea activitatii.
Pe lânga SRL-uri diverse acreditate de Distrigaz sa încaseze banii clientilor, figureaza chiar si persoane fizice autorizate (PFA), care au un chiosc la coltul strazii.
"Pentru unitatile administrativ-teritoriale (primarii), cota este de 500 de metri cubi, pentru persoane fizice - de aproximativ 13.900, iar pentru persoane juridice - 6.300", a declarat Marian Manescu, consilier al Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vânatoare (ITRSV) Râmnicu Vâlcea.
Potrivit conducerii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Constanta, persoanele fizice autorizate care nu si-au achitat contributiile vor fi executate silit. “10 persoane fizice autorizate inregistreaza debite de aproximativ 200.
Toti acestia sunt persoane fizice. ... Cel mai probabil, cei doi vanzatori sunt persoane fizice. Ford confirma ca vrea sa cumpere in continuare titluri de la ACSA, desi s-a capitalizat la 95% din actiuni dupa tranzactia cu SIF Oltenia.
Noua sucursala se adauga celor zece existente (opt in Bucuresti, una in Constanta si alta in Ploiesti) si ofera clientilor o gama extinsa de produse financiare si servicii bancare moderne, care se adreseaza atat segmentului de retail - persoane fizice si intreprinderi mici si mijlocii, cat si segmentului corporate.
Cei care au achizitionat caietele de sarcini sunt persoane fizice atat din tara, cat si din oras, iar unele dintre ele sunt persoane cunoscute.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) estimeaza ca procentul contribuabililor persoane fizice care au depus in termen declaratiile este in crestere cu aproximativ 15% comparativ cu anul 2008.
In perioada ianuarie - iunie 2009, compartiv cu ianuarie - iunie 2008, radierile voluntare au crescut cu 200,36%, de la 5.965 la 17.914 Conform ONRC, in perioada analizata, inmatricularile persoanelor fizice au crescut cu 32%, de la 23.256 la 30.715.
Aplicantii persoane fizice pot beneficia chiar si de taxele pentru infiintarea societatii comerciale la Registrul Comertului.
Incalcarea acestor dispozitii constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 500-1.000 de lei - pentru persoane fizice si 1.000-2.500 de lei - pentru persoane juridice, conform HCL nr.
Peste 100.000 de persoane fizice din Romania sunt in procedura de executare silita pentru ca nu si-au platit ratele si exista o banca din Top 5 care are 20.000 de cereri de executare silita, a declarat miercuri avocatul Gheorghe Piperea, specialist in insolventa si faliment.
Mii de contribuabili persoane fizice din Craiova sunt afectati de modificarile Codului Fiscal, potrivit carora de la 1 iulie cresc impozitul pe cladiri in cazul proprietarilor cu mai multe locuinte si impozitul pe mijloacele de transport.
Beneficiarii ajutorului financiar sunt apicultorii, persoane fizice, persoane fizice autorizate sau juridice, organizate in asociatii de crescatori de albine, uniuni apicole, cooperative sau grupuri de producatori, constituite conform legislatiei in vigoare", se arata intr-un comunicat emis de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).
In cazul a 2.299 de mijloace de transport cu motoare de peste 2001 cm cubi detinute de persoane fizice, taxa auto se va dubla, la fel si pentru cele 1.638 de autovehicule detinute de persoane juridice.
Multe persoane fizice au renuntat la contractarea unui proiectant datorita costurilor ridicare practicate pentru intocmirea unui proiect. ... Multe persoane fizice au renuntat la contractarea unui proiectant datorita costurilor ridicare practicate pentru intocmirea unui proiect.
google-analytics.com